EtusivuAjankohtaistaUutisetSähkönjakelun varmuus paranee Rovaniemellä

Sähkönjakelun varmuus paranee Rovaniemellä

1.11.2006 13:25

Rovakaira on rakentanut tämän kesän aikana 110 kV rengasyhteyden Nivavaaran ja Vitikanaavan sähköasemien välille. Asemien syötössä ovat Saarenkylän ja Nivavaaran alueet, Ounasjokivarsi Sinettään asti ja nelostien varsi aina Käyrämöön saakka. Johto parantaa merkittävästi lähes 8 000 asiakkaan sähkön saannin luotettavuutta, koska sähkö voidaan toimittaa näille sähköasemille kahta vaihtoehtoista reittiä.

Johdolle maisemapylväitä

Nyt rakennetun voimajohdon tarve ja johtoreitti on ollut tiedossa jo 1990-luvun alkupuolelta saakka ja alueen kaavoissa varauksena siitä lähtien. Johto ylittää nelostien vanhan lentokentäntien kohdalla lähellä Napapiirin matkailualuetta. Maisemallisesti herkälle alueelle rakennetaan kapeaan tilan sopivia maisemapylväitä. ”Olemme yhteistyössä kaavoittajan kanssa hienosäätäneet johtoreittiä ja hakeneet maisemaan sopivat erikoisrakenteiset, tilaa säästävät pylväät”, kertoo suunnittelupäällikkö Tapio Jalonen.

Muutama sata metriä ennen Napapiirin aluetta, nelostien läheisyyteen pystytetty, maalattu maisemapylväs valaistaan erikoisvalaisimin. Valaistuksen on suunnitellut arvostettu valaistussuunnittelija Ilkka Volanen. Valaistus kytketään johdon vihkiäistilaisuudessa 27.11.
 

Investoiminen perusasioihin on tärkeää

”Asiakaskunnan sähkönsaannin turvaaminen myös poikkeuksellisissa tilanteissa on entistä tärkeämpää. Tämä investointi on osa yhtiömme pitkän tähtäimen ohjelmaa, jossa satsauksia kohdistetaan yhä enemmän sähkön laadun takaamiseen. Laatua parannetaan sekä investoimalla että panostamalla kunnossapitoon ja huoltoon”, toteaa toimitusjohtaja Hannu Haase.

Lisätietoja puh. (016) 33 771

Toimitusjohtaja Hannu Haase

Suunnittelupäällikkö Tapio Jalonen