EtusivuAjankohtaistaUutisetRovakairan yhtökokous pidettiin 21.3.2019

Rovakairan yhtökokous pidettiin 21.3.2019

21.3.2019 13.00

Rovakairan noin 30 700 asiakkaasta puolet eli runsaat 15 000 asiakasta on tällä hetkellä säävarmassa sähköverkossa. Yhtiö on investoinut viiden viime vuoden aikana noin 50 miljoonaa euroa sähköverkkojensa parantamiseen. Arvion mukaan loppujen asiakkaiden saaminen säävarman verkon piiriin edellyttää vielä noin 100 miljoonan euron panostusta seuraavan kymmenen vuoden aikana.                                         

Rovakaira Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli 22,6 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 5,8 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 1,8 miljoonaa euroa. Sähköä siirrettiin 735 miljoonaa kilowattituntia; kasvua edellisvuodesta oli lähes 1,5 %. Tilikauden tulosta voidaan pitää hyvänä.

Yhtiö otti vuoden aikana käyttöön hyvää palautetta saaneen tekstiviestijärjestelmän, jolla saadaan nopeasti välitettyä tietoa kaikille asiakkaille. Palvelu on toiminut hyvin sähkönjakelun häiriötilanteissa ja ennakkovaroitusten antamisessa tulevista myrskytilanteista.

Vuoden 2019 keskeinen painopiste on säävarman sähköverkon rakentamisen jatkaminen. Investoinnit sähköverkkoon ovat noin 10 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö valmistautuu energia-alan muutoksiin kehittämällä osaamistaan ja toimintaansa uusien liiketoimintojen  mahdollistamiseksi. Yhtiön hintataso erityisesti sähkölämmittäjille on valtakunnan edullisimmassa kolmanneksessa. Hintatasoa voidaan pitää kohtuullisena huomioiden, että yhtiöllä on yli 200 metriä sähköverkkoa jokaista asiakasta kohden. Yhtiö ei nostanut hintojaan vuodelle 2019.

Yhtiökokouksen valitseman hallituksen kokoonpano: Liisa Ansala, Pekka Heikkinen,  Reijo Kyrö, Arja Mäkitalo, Paula Nevalainen, Hannu Puhalainen, Mikko Pyhäjärvi, Tapani Rantajääskö ja Jukka Uimaniemi sekä varajäsenet Aaro Granroth, Seija Karvo ja Kauko Nurmela.

 Lisätiedot                           Toimitusjohtaja Tapio Jalonen puh. 040 7025 042